LORANT Varga - El Camino.

Année de parution: 2008
Langue: Hongrois Magyar Hungarian hu

(HUN. Algood Bt. 2008) : " Kis titkok könyve". roman (hu)

Mis à jour le dimanche 15 février 2009
Répondre à cet article
 • Février 2009
  18:13
  LORANT Varga - El Camino.
  par Bernard 64

  A könyv egy felvetésen alapul : Mi lenne, ha úgy járná valaki végig ezt az utat, hogy az előtte álló 800 kilométert egy teljes életútnak tekinti ? Milyen kérdéseket fogalmazna meg ? Milyen megfigyeléseket tenne út közben saját magáról, életéről, gondjairól, jelleméről ? Ráébredne vágyaira, félelmeire ?

  A könyv ezzel foglalkozik. Arról mesél, hogy miképpen tehetünk fel kérdéseket, és a rájuk kapott válaszok miképpen jutnak el hozzánk. Nem csak a szerző kalandjait, élményeit tárja elénk, hanem mindenkihez szól. Mindenkihez, aki feltette magában már azt a kérdést, hogy miért él, mit akar elérni az életben, hová tart az életnek nevezett országúton.

  Mindenkinek szól a könyv, akit érdekel a Camino, vagy csupán meg akarja ismerni kicsit közelebbről.

  (részlet)

  ...gondolkodtam, üveges tekintettel merengtem a semmibe, amikor Havier feltápászkodva ágyából rám nézett, és csak ennyit mondott : „Todo bueno !” (Minden jó !)... Tágra nyílt a szemem. Csak bólintani tudtam. Ezek az én szavaim !!!! Én szoktam ezt mondani, nem nekem mondják. Ez én vagyok !!!! Havier-re néztem. Vigyorgott. Mintha tudná, hogy ez az ÉN jelmondatom..."