(ROU. Humanitas. 2010) : roman (ro)

Répondre à cet article

Messages

  • 11 novembre 2012
    Bernard Delhomme

    O carte captivant ?, în care este povestit pelerinajul lui Paulo Coelho c ?tre Santiago de Compostela, pe un drum medieval ce începe în Pirinei ?i str ?bate nordul Spaniei. Pelerinajul f ?cut de autor în 1986 a inspirat acest roman de aventuri care este totodat ? o fascinant ? parabol ? despre nevoia de a g ?si propria cale în via ?? ?i despre descoperirea faptului c ? miracolul se ascunde întotdeauna în pa ?ii oamenilor obi ?nui ?i.

    Jurnalul unui Mag ocup ? un loc important în opera lui Paulo Coelho nu doar pentru c ? este prima dintre c ?r ?ile lui importante, publicat ? înainte de Alchimistul, ci ?i pentru c ? este expresia complet ? a umanismului filozofiei lui Paulo Coelho ?i a profunzimii c ?ut ?rilor sale.

    „Am ajuns ieri în ora ?, dup ? ce am luat autobuzul care face curse regulate între Pedrafita – aproape de Cebreiro – ?i Compostela. În patru ore am parcurs cei o sut ? cincizeci de kilometri care desp ?r ?eau cele dou ? ora ?e ?i mi-am amintit de c ?l ?toria cu Petrus – uneori aveam nevoie de dou ? s ?pt ?mâni ca s ? str ?batem o distan ?? ca asta. Peste pu ?in aveam s ? merg la mormântul Sfântului Iacob s ? las acolo icoana Sfintei Fecioare Întrupate, montat ? în scoici. Apoi, cât mai curând posibil, voi lua avionul înapoi spre Brazilia, fiindc ? am mult ? treab ?. [...] M ? gândesc s ? scriu o carte despre tot ce mi s-a întâmplat. Dar este înc ? un gând dep ?rtat...“