. (NOR. auteur. 2008)

 

Répondre à cet article

Messages

  • 14 février 2010
    Bernard Delhomme

    Pilegrimsvandrer om dagen, med turistkomfort om kvelden !!

    Har du hørt om pilegrimsveien til Santiago de Compostela i Spania ? Tror du det er ensbetydende med å bo på herberger, koke mat på felleskjøkken og stå i kø for å få en dusj ?

    Herbergene er et flott tilbud som gir alle muligheten til å gå pilegrimsveien selv om lommeboka er tynn. De som jobber på herbergene har også førstehånds kunnskap om siste nytt, behandling av gnagsår og lignende. Men herberger passer ikke for alle, og uansett er det godt å bo på hotell innimellom for de som baserer seg på herbergene også.

    Dette er turboka for deg som liker fysiske utfordringer – men som er villig til å betale litt mer for å kun dele rom med den du reiser sammen med, ha eget bad og få middag og god vin servert på restaurant om kvelden.

    I 2007 gikk jeg og en barndomsvenninne fra Le Puy-en-Velay i Frankrike til Santiago de Compostela i Spania. En fantastisk vandring på rundt 160 mil som det tok 9 uker å gjennomføre. Jeg har aldri vært glad i verken campingliv eller speiderleire, og det å bo på herberger passet ikke for meg. Vi fant raskt ut at å bo på hotell og spise på restaurant slett ikke kostet en formue – selv om det føltes veldig luksuriøst.

    Vi savnet muligheten til å kunne bestille hotell på forhånd, og å vite litt om hva ting kostet.

    I denne boka har jeg byttet ut konseptet ”hytte-til-hytte” med ”hotell-til-hotell”.

    Jeg har ikke satt opp etapper – det gjør du lett selv etter hvor langt du vil gå.

    Men noen pakketips og praktisk veiledning skal du selvsagt få !

    God tur ! Bonne Route, iBuen Camino !

    Marianne Limseth Larsen