(NLD. Soesterberg, Aspekt B.V. 2005) : "verslag van een voettocht van Enschede naar Santiago de Compostella". récit (nl)

Répondre à cet article

Messages

  • 6 février 2010
    Bernard Delhomme

    Een pelgrimage te voet naar Santiago de Compostella vanuit het Nederlandse Enschede is niet alleen een fysieke reis maar ook een diepe innerlijke beleving. In DE ENGELEN VAN JACOBUS schetst pastor Ben Engelbertink de reis als een wandeling door de geestelijke, sociale en politieke stromingen van Europa door de eeuwen heen.

    Engelbertink weet op verrassende wijze de alledaagse reiselementen te verknopen met wetenswaardigheden over streek, stad, mens, religie en geschiedenis. Hierdoor kan het dat naast zaken als wonderen en devotie, evangelische stromingen, het celibaat en de feesten der heiligen, ook thema’s als de Baskische beweging in dit boek een plaats krijgen.

    Tot slot geeft Engelbertink ook nog een overzicht van de literatuur over dit thema. Het boek is dan ook een boeiende pelgrimage geworden, waarbij de lezer stap voor stap de reis naar Santiago de Compostella mee beleeft.