KIEL Marja, OOSTERHOF Thom, BOSBOOM Jur - Het Jacobspad.

Année de parution: 2008
Langue: Néerlandais Dutch Nederlands nl

(NLD. Stichting Jacobspad Groningen Drenthe. 2008) : "Pelgrimspad Uithuizen-Hasselt".

Mis à jour le jeudi 6 novembre 2008
Répondre à cet article
 • Octobre 2010
  10:49
  KIEL Marja, OOSTERHOF Thom, BOSBOOM Jur - Het Jacobspad.
  par Bernard Delhomme

  Bedevaarten zijn van alle tijden. Een van de bekendste bedevaartsplaatsen is Santiago de Compostela. Het Jacobspad maakt deel uit van de pelgrimsroute naar deze Spaanse plaats. Vanuit Nederland vertrekken jaarlijks zo’n duizend pelgrims voor een tocht via de Camino naar ‘de Heilige Jacobus in het Sterrenveld’.

  In deze gids vindt u een uitgebreide routebeschrijving met vele detailkaarten van het Jacobspad. Daarnaast vindt u volop informatie over de Jacobuskerken en andere bezienswaardigheden onderweg. De route begint bij het Jacobusmonument in Uithuizen en eindigt in Hasselt. Een prachtige tocht van ruim 200 kilometer door het weidse Groninger landschap en het afwisselende Drenthe.

  - 120 pagina’s full-color - wire-O binding met speciaal omslag
  vergemakkelijkt de hanteerbaarheid voor onderweg.
  - Informatie over horecagelegenheden en overnachtingsaccomodaties

 • Juin 2010
  17:36
  KIEL Marja, OOSTERHOF Thom, BOSBOOM Jur - Het Jacobspad.
  par Bernard Delhomme

  In de buurt van het Groningse Usquert is een pelgrimsinsigne uit de 12 de eeuw gevonden. Vanaf die tijd liepen mensen uit deze streek al over route naar Santiago de Compostela. Indertijd nog niet aan de hand van een gids.
  Het eerste deel van deze gids volgt min of meer het traject Uithuizen-Groningen zoals beschreven in het gidsje van Tom Oosterhof en Jan van der Zee. Het vervolg van de route naar Hasselt is nieuw. In Hasselt komen de Friezen en Groningers bij elkaar om vervolgens samen verder te trekken.

  Wellicht is dit boekje een eerste opmaat voor de 2500 km lange tocht vanuit Groningen naar Santiago de Compostela.