XXX - Jacobswegen in Nederland. Deel 1 West.

Année de parution: 2011
Langue: Néerlandais Dutch Nederlands nl

. (NLD. Bram van der Wees, Nederlands Genootschap van Sint Jacob. 2011) : a : Den Oever - Haarlem - Amsterdam - Utrecht - Den Bosch - Postel of Roermond. / b : Haarlem - Den Haag - Vlissingen - Brugge of Gent. / c : Schipluiden - Dordrecht - Bergen op Zoom - Antwerpen.

Mis à jour le dimanche 2 février 2014
Répondre à cet article
 • Février 2014
  11:31
  . (NLD. Bram van der Wees, Nederlands...
  par Bernard Delhomme

  De lang gevoelde behoefte aan een gids met Nederlandse routes naar Santiago is in vervulling gegaan. In november 2011 is de dubbelgids Jacobswegen in Nederland verschenen.

  In deel 1 komen de wegen vanuit het westen aan bod. De hoofdroute begint in Den Oever en voert via Haarlem, Amsterdam, Utrecht en ’s-Hertogenbosch naar Postel en Roermond. Van Haarlem kan men ook langs Den Haag en Vlissingen naar Brugge en Gent. En vanaf Schipluiden brengt een interessante omweg de pelgrim langs Dordrecht en Bergen op Zoom naar Antwerpen.

  Deze Jacobswegen voeren langs routes die de middeleeuwse pelgrim ook zou hebben kunnen lopen. Vrijwel alle Jacobskerken en –gasthuizen worden aangedaan, en de wandelaar komt ook op andere plaatsen die voor de pelgrim van belang waren.
  De gids bevat een compacte beschrijving van de routes, heldere kaartjes en veel achtergrondinformatie.
  De routes in deze boekjes sluiten naadloos aan op de Belgische wegen zodat de wandelaar nu zonder problemen zijn weg naar Compostela kan vinden.

  Met pictogrammen is aangegeven welke voorzieningen men in de plaatsen onderweg mag verwachten.
  De routes zijn goed bruikbaar voor mensen die mooie meerdaagse wandelingen willen maken of willen oefenen voor de grote tocht. Maar bovenal zijn beide gidsen bijzonder geschikt voor de pelgrim die daadwerkelijk op pad gaat naar Santiago de Compostela.