COELHO Paulo - A zarándoklat.

Année de parution: 2007
Langue: Hongrois Magyar Hungarian hu

(HUN. Budapest, Athenaeum. 2000/2007) : "Egy mágus naplója" ; roman.

Mis à jour le jeudi 12 mars 2020
Répondre à cet article
 • Février 2009
  18:15
  COELHO Paulo - A zarándoklat.
  par Bernard 64

  három hónapos zarándokútra indul, hogy visszanyerje a RAM-rend mesterét megillető kardot.

  Hétszáz kilométeres zarándoklata során számos veszéllyel kell szembenéznie : találkozik a transzcendens világgal, megküzd ördögeivel, megharcolja személyes harcait. Útközben mágikus gyakorlatokat tanul titokzatos vezetőjétől, amelyek emberfölötti képességekkel ruházzák fel.

  Coelho szerint az ember számára a legfőbb veszély mindenekelőtt önmaga. Elsősorban magunkkal kell szembenéznünk, legyőznünk a gyarlóságainkat, félelmeinket, szenvedélyeinket, csak így közelíthetjük meg a tökéletességet és a szeretetet. Isten bennünk van – sugallja az író.

  Ez az utazás valódi beavatássá vált : Coelho minden korábbi tudását megváltoztatta annak az egyszerű és természetes igazságnak a felismerése révén, miszerint „a Rendkívüli az Átlagemberek útján rejtezik”. Íróként arra törekszik, hogy feltárja lelkünk belső gazdagságát, és mindannyiunkat részesévé tegyen e felfedezésnek.
  A zarándoklat nagyon fontos szerepet tölt be Paulo Coelho munkásságában. Nemcsak azért, mert ez volt az első regénye, hanem mert teljes képet fest az olvasó számára Coelho emberi természetéről, filozófiájáról és lélektani kutatásának mélységéről.