(Vulkan. 2019) : "möten med pilgrimer på El Camino Francés". récit (sv)

Répondre à cet article

Messages

  • 28 décembre 2019
    Bernard Delhomme

    Författarna vandrade under 2018 längs El Camino Francés, den klassiska pilgrimsleden som sträcker sig från Frankrike till Santiago de Compostela i nordvästra delen av Spanien. Det var fullt möjligt att genomföra vandringen även om en av författarna var över 80 år gammal, hade artroser och knäledsprotes.

    Pilgrimerna uppträdde mycket ofta annorlunda än vanliga stors tads-människor. De var kontaktsökande, öppna för viktiga samtal och visade prov på medmänsklighet, beredvillighet och omtanke om varandra. Caminon med dess långa historiska bakgrund tycks förändra många individer och omvandla dem till de allra bästa "Caminomänniskor".

    I den här boken föreställs många intressanta Caminomänniskor. Här presenteras också en rad Caminofamiljer som författarna blev införlivade med. De bestod av pilgrimer som hade funnit en djupgående gemenskap och därför mådde väl av att vara tillsammans.

    En caminovandring kan vara ansträngande men ger dig rikligt med tid till eftertanke om livets viktigaste innehåll. Att som pilgrim vandra El Camino Francés är en upplevelse som ger mycket djupa och bestående intryck.