(BGR. Khermes, 2014) (bg)

Répondre à cet article

Messages

  • 11 janvier 2022
    Bernard Delhomme

    В "Къде отиваш, пътнико ?" Ади е поела предизвикателството да отиде още по-далеч. Открила, че както в любовта, така и в живота, човек сам създава бариерите, които му пречат да живее пълноценно, в новата история тя се оказва изправена пред най-голямото предизвикателство : да разбере какъв е смисълът да живеем, след като ще умрем.

    Всичко започва в деня, когато Ади "случайно" се натъква на мъртвец, малко след като в ръцете на Алексей, нейният необикновен приятел-психолог, също е умрял човек. Съвпаденията обаче не спират дотук. Броени дни след срещата с чуждата смърт, мисълта за която не ѝ дава покой, на Ади ѝ се налага да погледне собствената си смърт в очите. И точно тогава, в мига на най-голямо отчаяние, за Ади настъпва "часът на Бога". Моментът, в който всички външни опори губят значение и вярата остава единственото ѝ упование. И Ади с ужас разбира, че е извършила най-големия от всички грехове : изгубила е Бог. Затова решава да поеме по известния поклоннически път към Сантяго де Компостела с надеждата да преоткрие Бог в своето сърце. Типично в неин стил Ади попада на различни хора и ситуации, които я карат да разбере по-добре себе си и света. И осъзнава, че целият страх и ужас от смъртта е заради това, че умираме, преди да сме открили отговорите за живота.

    Това пътешествие до края на света наистина помага на Ади не само да разбере къде отива, но и да срещне отново най-добрия спътник по Пътя на живота - Бог.