SELEN Kari - Simpukan tähden.

Année de parution: 2006
Langue: Finnois Suomi Finnish fi

(FIN. Edita. 2006) : "vaellus Santiago de Compostelaan". récit (fi)

Mis à jour le dimanche 8 septembre 2013
Répondre à cet article
 • Octobre 2011
  10:41
  SELEN Kari - Simpukan tähden.
  par Bernard Delhomme

  Apostoli Jaakob vanhemman hauta Santiago de Compostelassa Espanjassa on Euroopan tunnetuimpia pyhiinvaelluskohteita. Keskiaikainen pyhiinvaellusreitti katolisen maailman kolmanneksi pyhimpään kaupunkiin kulkee Pyrenneitten yli halki Pohjois-Espanjan. Suosituin reitti on Camino Francés. Se alkaa Pyreneiltä Roncesvallesista ja päättyy n. 750 km myöhemmin Santiagon katedraalille.

  Vanhan pyhiinvaellusreitin kulkeminen Pohjois-Espanjan maisemien halki on voimakas henkilökohtainen kokemus. Se on ilon ja tuskan tie. Vaelluksella pääsee irti ajasta ja paikasta. Matkaaminen vaihtelevien sääolojen ja maisemien halki sekä yöpymiset yhteismajoituksessa refugioissa vaativat kärsivällisyyttä, kekseliäisyyttä, sopeutumista ja hyvää kuntoa.

  Kari Selénin mukaansa tempaava matkapäiväkirja tutustuttaa lukijansa alueen historiaan, paikallisiin pikkukyliin, nähtävyyksiin ja vaeltajaystäviin eri puolilta maailmaa. Kirjassa on mukana hyödyllistä tietoa mm. vaelluksella tarvittavista varusteista, refugioista sekä muista majapaikoista ja ruokailuista.