(CZE. Karpana. 2009) : "Severním Španělskem do Santiaga de Compostela". récit (cs)

Répondre à cet article

Messages

  • 13 mai 2009
    Bernard 64

    Svätojakubská cesta je fenoménom. Každý rok sa na ňu vydáva tisíc ľudí z rôznych kútov sveta. Láka ich neustále sa meniaca krajina a architektonické pamiatky všetkých možných slohov či túžba dozvedieť sa niečo o sebe ?

    Viac info

    Svatojakubská cesta, Camino de Santiago, je fenomén. Avšak vydat se s batohem na zádech do neznáma není zrovna jednoduché rozhodnutí. Průvodce Svatojakubská cesta vám toto rozhodnutí usnadní. Provede vás její španělskou částí, od Roncesvalles až do Santiaga de Compostela. Dozvíte se v něm o historii cesty, legendách i architektonických památkách, najdete v něm popis jednotlivých etap včetně mapek a fotografií, praktické informace o ubytování i stravování. A až se vrátíte, dáte za pravdu autorkám i všem dalším, kteří si camino prožili, že je to pouť magická, která se vymyká všem ostatním a stane se zážitkem na celý život.

    Kosmas.cz

  • 24 mai 2009
    Bernard 64

    Miluše Válková Je absolventkou katedry romanistiky Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brně. Španělštinu studovala také na Mezinárodní univerzitě Menéndeze Pelaya v Santanderu. Překládá ze španělštiny i do španělštiny, má za sebou několik literárních překladů. Jako novinářka se zaměřuje převážně na Španělsko. Tato země se stala její celoživotní láskou, neustále se tam vrací a její historii, kulturu, umění, přírodní krásy i současný život přibližuje na stránkách novin a časopisů. Je autorkou miniprůvodců "Costa Brava" a "Costa Azahar -Valencie - Costa Blanca". Provozuje informační portál o Španělsku www.spanelsko.info. Putování Svatojakubskou cestou považuje za jeden ze svých nejsilnějších životních prožitků. Zuzana Churanová Překladatelka a tlumočnice španělštiny, vystudovala Filozofickou fakultu Univerzity Karlovy v Praze. Absolvovala dvě zahraniční jazykové stáže v Salamance a Tarrazoně. Od roku 1990 pracuje v oblasti cestovního ruchu, současně řadu let vyučovala španělštinu v jazykové škole Rolino. Díky svým znalostem Španělska propaguje a zastupuje španělskou centrálu cestovního ruchu Turespana v České republice. Španělsko je pro ni víc než pouhá turistická destinace. Je to druhý domov a další rozměr v jejím životě. Neustálé objevování kultury této země bylo a je pro ni zdrojem obdivu a nikdy nekončících podnětů. Vedlo také ke spoluautorství na této knize, jejímž námětem je nezapomenutelná a stále inspirující Svatojakubská cesta.

  • 4 février 2010
    Bernard Delhomme

    Je absolventkou katedry romanistiky Filozofické fakulty Masarykovy univerzity v Brn ?. Špan ?lštinu studovala také na Mezinárodní univerzit ? Menéndeze Pelaya v Santanderu. P ?ekládá ze špan ?lštiny i do špan ?lštiny, má za sebou n ?kolik literárních p ?eklad ?. Jako noviná ?ka se zam ??uje p ?evážn ? na Špan ?lsko. Tato zem ? se stala její celoživotní láskou, neustále se tam vrací a její historii, kulturu, um ?ní, p ?írodní krásy i sou ?asný život p ?ibližuje na stránkách novin a ?asopis ?. Je autorkou minipr ?vodc ? "Costa Brava" a "Costa Azahar -Valencie - Costa Blanca". Provozuje informa ?ní portál o Špan ?lsku www.spanelsko.info. Putování Svatojakubskou cestou považuje za jeden ze svých nejsiln ?jších životních prožitk ?.

    Zuzana Churanová