(NLD. Kampen, Ten Have. 2007) : "mijn voettocht naar Santiago de Compostela". récit (nl)

Répondre à cet article

Messages

  • 4 janvier 2020
    Bernard Delhomme

    Hape Kerkeling staat in 2009 internationaal in de schijnwerpers als zijn alter ego, de Duitse journalist Horst Schlämmer, een politieke partij opricht. Minder bekend is dat deze komiek ook een spirituele kant heeft.

    Een aantal jaren geleden dwingt zijn gezondheid hem een pauze in te lassen. Hij loopt dan de beroemde tocht naar Santiago de Compostela. Alhoewel hij zich ernstig afvraagt waar hij eigenlijk aan begonnen is, loopt hij in zes weken 800 km, vergezeld van zijn zware rugzak. Kerkeling kent eenzaamheid en stilte op zijn weg, uitputting en grote twijfel, maar ondervindt ook gastvrijheid en vriendschap. Gaandeweg legt hij zijn ?celebrity ?-status en het bijbehorende taalgebruik af, om ten slotte gewoon tot zichzelf te komen en met medepelgrims na te denken over de aloude vraag : ’Wie ben ik ?’ Het wordt de reis van zijn leven.

    Hape Kerkeling (1964) werkt als entertainer en presentator voor de Duitse televisie. Voor zijn shows en series heeft hij verschillende prijzen gekregen. In Duitsland zijn er miljoenen exemplaren van zijn boek verkocht. Kerkeling spreekt vloeiend Nederlands.