WIJKER Leen - Gaandeweg.

Année de parution: 2012
Langue: Néerlandais Dutch Nederlands nl

(NLD. Sliedrecht, Merweboek. 2012) : "te voet van Hilversum naar Santiago de Compostela. Een pelgrimstocht". récit (nl)

Mis à jour le dimanche 8 septembre 2013
Répondre à cet article
 • Septembre 2012
  21:34
  WIJKER Leen - Gaandeweg.
  par Bernard Delhomme

  ’Gaandeweg’ is veel meer dan een reisverslag van pelgrim Leen Wijker op weg naar Santiago de Compostela. De lezer loopt niet alleen fysiek met hem mee, maar ook geestelijk. En gaandeweg zie je deze pelgrim tijdens zijn zoektocht enigszins lijken op die kleine Samuel, die eerst niet begrijpt dat God hem roept. Maar de aanwijzingen liegen er niet om en de tekens op zijn weg maken dit onomstotelijk duidelijk.
  De lezer wordt tevens regelmatig met beide benen op de grond gezet, waar het allemaal fysiek gebeurt.
  Nuttige techniekaanwijzingen voor de wandelaar, aardse beschrijvingen van het belang van een mobieltje op zo’n monstertocht van 2800 kilometer en talloze bijzondere ontmoetingen in voor- en tegenspoed met mensen die, net als Wijker, gaandeweg aan het veranderen zijn.
  Wellicht stimuleert dit bijzondere boek mensen, die op een keerpunt in hun leven staan, zich ook aan een
  dergelijke fascinerende onderneming te wagen !

  Drs. Leen Wijker (1958), studeerde theologie aan de Rijksuniversiteit Utrecht en de KTHU. In 1988 in Utrecht tot priester gewijd en sinds 1988 werkzaam als pastoor in het aartsbisdom Utrecht. In 2011 is hij door het Metropolitaan Kapittel van Utrecht tot kanunnik verkozen. Naast zijn pastorale werkzaamheden heeft hij een aantal landelijke taken.