ZWIER Gerrit Jan - De wandelaar als pelgrim.

Année de parution: 2015
Langue: Néerlandais Dutch Nederlands nl

(Elikser. 2015) : récit (nl)

Mis à jour le dimanche 5 janvier 2020
Répondre à cet article
 • Janvier 2020
  12:02
  ZWIER Gerrit Jan - De wandelaar als pelgrim.
  par Bernard Delhomme

  De wandelaar als pelgrim bevat een reeks gesprekken met wandelaars die vanuit verschillende vertrekpunten - waaronder de Jacobuskerk in het Groningse Uithuizen - naar Santiago de Compostela zijn vertrokken. De interviews worden afgewisseld met onderhoudende hoofdstukken over interessante boeken die over de reis naar Santiago zijn geschreven, en een prikkelend verslag van Zwiers eigen pelgrimstocht over het Groningse deel van het Jacobspad.

  Voor veel wandelaars is het maken van een eigen pelgrimage naar Santiago de Compostela een lang gekoesterde wens. De wandelaar als pelgrim gaat over de voorbereidingen, de ontberingen, de overdenkingen, maar vooral ook over de vervulling van die wens. Niet voor niets begint de Tocht om de Noord zijn tiende editie in Uithuizen. Bovendien laat het wandelfestival de gedroomde tocht voor een kleine groep wandelaars ook echt uitkomen, want de laatste etappes naar Santiago zullen daadwerkelijk worden afgelegd.
  In De wandelaar als pelgrim komen de routes naar dit afgelegen bedevaartsoord, de passie, de verhalen en de dromen aan bod. Kortom, dit boek gaat over u !